Blogit ja kolumnit

Metsäteollisuudellekin kelpaavan puun polttaminen on tuore ilmiö suomalaisessa energiantuotannossa.  (Kuvaaja: Mikko Riikilä)
Kolumnit

Tutkijat: Puu turvaa Suomen energiantuotantoa

Sääriippuvaisen uusiutuvan energian lisääntyminen ja fossiilisten polttoaineiden sekä turpeen alasajo korostavat puun merkitystä tasaisen energiantuotannon turvaajana, Luonnonvarakeskuksen asiantuntijat kirjoittavat.

Puukauppa

Uusimmat videot

Westaksen bioenergiapäällikkö Juha Vahtera ja tuotantojohtaja Sakari Virtanen tarkastelevat Raunion sahan lämpölaitoksessa poltettavaa kuusenkuorta. Oma lämpölaitos tuottaa sahatavaran kuivauksessa käytettävän lämmön.
Mainos

Tuotteita tyvestä latvaan

Sahausprosessissa syntyy, ei vain yhtä, vaan kaikkiaan neljää tuotetta. Sahauksen sivutuotteiden osuus kokonaisuudesta nousee harvoin esiin, vaikkakin niiden merkitys niin sahalle kuin myös metsänomistajille on suuri.

Metsäalan työpaikat

Metsälehti 9/2024

Mihin kaikkeen metsäala on ryhtynyt käyttämään drooneja? Mitä järeysrunkohinnoittelun tulo päätehakkuille merkitsee? Miten vältät haaverit metsätöissä? Miten neulasanalyysit kertovat metsän kunnosta? Uusi Metsälehti kertoo.
Lue verkkolehti

Keskustelut

Lukijoiden kuvat

Kysely

Oletko istuttanut koivua?

Loading ... Loading ...

Metsämaa

Tästä osiosta löydät myytäviä metsätiloja, laskurin metsätilan arvon arviointiin ja metsätilakauppaa koskevia artikkeleita.

TyyppiKuntaPinta-ala (ha)Hinta (€)
Yhteis­metsä­osuusSavonlinna1 685,00116 997
Yhteis­metsä­osuusKarkkila1 300,0075 000
MetsäpalstaHämeenlinna6,3049 000
Yhteis­metsä­osuusSavonlinna0,00158 000

Puunhinta

Puunhintalaskuri
Pystykauppa
Päätehakkuu
Tukkipuu €/m³
Mänty
Päätehakkuu
-
Kuusi
Päätehakkuu
-
Koivu
Päätehakkuu
-
Kuitupuu €/m³
Mänty
Päätehakkuu
-
Kuusi
Päätehakkuu
-
Koivu
Päätehakkuu
-
Puunhinta Puunhintalaskuri Energiapuun hinnat